Receptek Szezon

Sült fokhagymás csirkés szendvics

  • július 4, 2017

Fél kiló csirkemellből 4 főre szendvics, rengeteg répával és sült fokhagymával!!!

#bulikaja. Nem tudok rá jobb kifejezést. Olyan igazi piknik, nyári brunch cucc, kerti partyhoz, limonádéval. Burkolni való!

Hozzávalók:

500 g csirkemell vagy filézett csirkecomb, Kanálka sült fokhagymaszójaszósz, olaj, só, bors, 1 kk őrölt curry, 1/2 csapott kk őrölt kömény, színes répák (minél változatosabb, annál jobb és szebb), friss saláta, csípős mustár (angol vagy francia), friss bagett

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk félbe. (Nem kell túl vékonyra, nehogy kiszárítsuk sütés közben. )
Egy felhevített serpenyőben, kevés olajon kezdjük el pirítani a sült fokhagymákat (6 gerezd), majd azonnal adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a curryt és a köményt, majd öntsük le 1 ek szójaszósszal. hagyjuk, hgy a csirkemell mindkét oldala megpiruljon, majd öntsünk alá 2 dl vizet és néhány percenként forgatgatva addig süssük, amíg a víz el nem fő és a csirkemell szép barnára nem sül.

Ha kész, vegyük ki, hagyjuk állni pár percet, majd vágjuk fel vastagabb csíkokra.
Egy bagettet vágjunk félbe, kenjük meg vékonyan mustárral, fedjük be salátával. A répákat tisztítsuk meg és reszeljük vékony csíkokra. Rakjuk a csirkemell darabokat a bagettre és szórjuk meg vastagon a reszelt répával.

Én most kihagytam, de zseniálisan működik a tetején fetával!

Imádni fogjátok!